Kön: Tik
Född: 23/12-2023
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Göteborg

Status: I Sverige
Kategori: Små

Beskrivning

Uppdatering oktober 2024

Sindy är en väldigt kärleksfull och nyfiken liten tjej. Hon älskar att mysa nära i soffan och vill gärna sova i sängen. Hon älskar också att busa och är fortfarande valpig. Vi har fått så många härliga skratt av hennes upptåg och valpryck. Får hon syn på vattenpölar vill hon genast i och bada, kvittar vilken storlek det är på pölen.

Hon älskar också att få springa och sträcka ut sina långa ben, hon är snabb som vinden. Jag tror att hon skulle trivas i en familj där hon får vara med på allt, och där hon får utlopp för sina behov av att röra sig och använda nosen. Agility skulle nog passa henne, men hon är följsam så lydnad tror jag också skulle funka bra. Spår/nosework också.

Hon bor idag med 2 andra hundar som hon tycker är lite tråkiga. Hon skulle föredra att ha en snäll unghund som vill leka med henne.

Hon funkar bra med barn, men kan gå upp lite i varv om det blir för stojigt. Hon tenderar att bita sönder saker om hon blir uttråkad men kan också bli överstimulerad, men med en bra balans funkar det bra.

Katter och ekorrar mm triggar henne, så det finns nog en del jaktinstinkt i henne. Förmodligen är hon av rasen bodeguero vilket kan jämföras med jack russel.

Hon gillar inte att bli lämnad ensam, så jag gör det bara korta stunder än så länge för att träna. Den nya familjen kommer behöva träna mer på det. Hon är en underbar tjej som förtjänar en kärleksfull familj.

Jag tror hon skulle funka bra med annan hund, men tveksamt om det skulle funka med katt eller smådjur pga hennes jakt.

Sindy bor idag i centrala Göteborg vilket funkar bra. Då hon älskar gå i skogen så hade ett hem lite mer nära naturen varit att föredra.

Tidigare info: 

Sindy är den enda kvarvarande tiken i en kull på fyra valpar. Valparna föddes vid juletid på El Hocico efter att deras mamma Ruth hade hittats dräktig. Nyligen har hennes syskon blivit adopterade till Tyskland, men ännu finns en möjlighet att adoptera lilla Sindy från oss genom att skicka in en intresseanmälan. Under juli månad reser hennes mamma Ruth till Sverige. (Bilder på mamman finns att se under fliken ”adopterade hundar”.)

Sindy är en lekfull och framåt valp som gärna busar med de andra hundarna på sheltret, trots att de är både större och starkare än vad hon är. Hon är förmodligen en bodegueromix , som är en populär och efterfrågad rasblandning.

Hon söker en tillvaro där hon blir aktiverad både mentalt och fysiskt och får följa med sin ägare på lite utmaningar. Sindy är en riktig goding, både träningsvillig och ung, alltså en formbar liten tik. Hon längtar verkligen efter ett eget hem snarast  och att få lämna sheltrets trista, skälliga och stressiga miljö.